Гарячі новини

Львівська облрада затвердила щомісячну соцвиплату в 2,5 тис. грн дітям Героїв Небесної Сотні, а батькам та дружинам - доплату до пенсій і компенсацію вартості сімейного відпочинку

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак сьогодні, 24 лютого, зустрілася з родинами Героїв Небесної Сотні з Львівщини, передає Львівська облрада.

Спільно з першим заступником голови облради Євгенієм Гірником, керівництвом профільного департаменту присутні обговорили проблемні питання та труднощі, з якими у щоденному житті зіштовхуються рідні героїв. 

В свою чергу виконуючий обов`язки директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Степанюк розповів присутнім про фінансову допомогу, передбачену Комплексною програмою соціальної підтримки, яку минулого тижня затвердила Львівська обласна рада. 

Так, у рамках програми, родинам Героїв Небесної Сотні цього року, в доповнення до 50% пільг на житлово-комунальні послуги з державного бюджету, здійснюватиметься відшкодування інших 50% пільг з обласного бюджету. 

Крім того, гроші обласного бюджету будуть «монетизовані», тобто компенсацію нараховуватимуть безпосередньо родичам загиблих Героїв. 


За рішенням обласної ради дітям Героїв Небесної Сотні передбачена щомісячна соціальна виплата в розмірі 2,5 тис. гривень, а батькам та дружинам - доплата до пенсій. 

Обласна програма також передбачає часткову компенсацію вартості послуг сімейного відпочинку. 

Окремо, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак пообіцяла зі свого депутатського фонду виділили кожному члену родини Героїв Небесної Сотні одноразову матеріальну допомогу.