Гарячі новини

Кравчук озвучив перший можливий компроміс щодо Донбасу: створення вільної економічної зони

Перший президент України  Леоныд Кравчук, який очолив переговорну групу в Тристоронній контактній групі, виступив за створення вільної економічної зони на Донбасі.

«Один з компромісів — створення вільної економічної зони для цього регіону. Може, і для інших. Для того щоб врівноважити ситуацію і після втрат, які там були — і людських, перш за все, і матеріальних, руйнування, розрухи — дати можливість людям відновити своє життя, жити нормально, лікуватися і отримувати все, що потрібно для людини», — сказав Кравчук в інтерв'ю Апострофу перед призначенням до ТКГ, пише НВ.

В цілому він заявив, що згоден на «компроміси, які приведуть до миру» і повернуть Донбас під суверенітет України.

При цьому Кравчук озвучив низку «червоних ліній» — це питання кордону, суверенітету, втрати незалежності та територіальної цілісності.

«Якщо хтось відразу почне говорити про територіальні поступки або про здачу суверенних наших прав і свобод або про територіальну цілісність, кордони — все, переговори закінчуються. Я ніколи на такі переговори не піду. Переговори — це коли без попередніх передумов сіли домовлятися в інтересах обох сторін», — сказав перший президент.