Гарячі новини

Конгрес США погодив оборонний бюджет з $300 мільйонами для України

Законодавці США погодили оборонний бюджет-2020 на 738 мільярдів доларів, в який закладено кошти на конкуренцію з Росією та Китаєм, військову допомогу Україні та створення космічних сил президента Дональда Трампа. Про це повідомляє УП з посиланням на The New York Times

"Закон про бюджетні асигнування на національну оборону також уповноважує виділення 300 мільйонів доларів на фінансування Ініціативи сприяння безпеці в Україні, включаючи летальні засоби оборони, а також нові органи управління крилатими ракетами прибережної оборони та протикорабельними ракетами".

 Згідно з проєктом оборонного бюджету, 658,4 мільярдів доларів спрямують на програми національної безпеки Міноборони та Міненергетики США, 71,5 мільярда доларів – на фінансування триваючих іноземних воєн та 5,3 мільярда доларів – на екстрене фінансування ремонтів після надзвичайних погодних ситуацій та стихійних лих.

Також проєкт оборонного бюджету передбачає запровадження санкцій, пов'язаних з російським газопроводом "Північний потік 2" та "ТуркСтрім" та заборону на військово-військове співробітництво з Росією.

Крім того, він забороняє передавати Туреччині реактивні винищувачі F-35 після о придбання Туреччиною системи протиракетної оборони Росії С-400.