Гарячі новини

Команда Зеленського має намір перезапустити НАЗК, САП та підсилити інституційно НАБУ

Команда Володимира Зеленського має намір перезапустити Нацагентство з питань запобігання корупції,  Спеціальної антикорупційної прокуратури та підсилити  НАБУ інституційно.Про це повідомила член команди, експерт з антикорупційної політики і діджитал-рішень для держави Галина Янченко в Facebook.

Вона написала;

"Інформація, яка сьогодні оприлюднена і тиражується окремими "громадськими активістами" щодо позиції Команди Зеленського по НАБУ не відповідає дійсності.

На сьогоднішній день, деталізований план дій в частині антикорупційної політики перебуває на етапі фіналізації. В Команді Зеленського є однозначна згода щодо потреби перезапуску Національного агенства з питань запобігання корупції (НАЗК). Йде дуже серйозна дискусія щодо перезапуску керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Те, що стосується НАБУ - більша частина команди вважає за необхідне підтримати та підсилити НАБУ інституційно. На цих позиціях також стою я особисто. 

Більше того в плані на перші 100 днів майбутнього Президента обговорюється ініціатива щодо надання НАБУ права на самостійне зняття інформації з каналів зв'язку, яке тривалий час адвокатує експертне середовище.