Гарячі новини

Колишній голова заводу "Мотор Січ" попросив українську владу включити його до списків на обмін з РФ

Колишній голова заводу "Мотор Січ" - найбільшого авіаційного підприємства України - В'ячеслав Богуслаєв попросив українську владу включити його до списків на обмін з Росією, повідомили увечері в середу, 10 травня, українські та російські ЗМІ, пише DW.
 
Фотокопію прохання Богуслаєва, написаного російською мовою та адресованого керівнику офісу президента України Андрію Єрмаку, опублікувало на своєму сайті "Радіо Свобода". З супровідного листа адвоката випливає, що цей документ було надіслано 20 березня 2023 року.
 
Звинувачення проти В'ячеслава Богуслаєва в Україні:
 
У проханні Богуслаєв вказує, що є пенсіонером та інвалідом І групи. В Україні екс-главу заводу "Мотор Січ" підозрюють у пособництві Росії як державі-агресорові, колабораціонізмі, "сприянні терористичній організації", а також у протидії ЗСУ. За версією Служби безпеки України (СБУ), "Мотор Січ" за домовленістю з "Ростехом" незаконно постачав товари військового призначення для штурмової авіації РФ, у тому числі авіадвигуни для ударних вертольотів типу Мі-8АМТШ-ВН, Ка-52 та Мі-28Н .
 
В'ячеслава Богуслаєва заарештували у жовтні 2022 року. У його будинку провели обшук, під час якого вибили двері, нагадує українське онлайн-видання.
 
Нині Богуслаєв перебуває у СІЗО. Свою провину він заперечує. У грудні 2022 року голова СБУ Василь Малюк в одному з інтерв'ю припустив, що В'ячеслав Богуслаєв "дасть свідчення та стане якісним обмінним фондом".
 
Після затримання Богуслаєва президент України Володимир Зеленський оголосив про націоналізацію заводу "Мотор Січ".