Гарячі новини

Кличко від імені Асоціації міст України виступив проти передачі голові військової адміністрації Чернігова повноважень органів місцевого самоврядування міста - це "зашкодить місту"

Мер Києва Віталій Кличко від імені Асоціації міст України виступив проти передачі призначеному президентом голові військової адміністрації Чернігова повноважень обраних органів місцевого самоврядування міста.
 
У листі Асоціації міст України, підписаний головою організації Віталієм Кличком, зазначається, що "підстав для позбавлення місцевого самоврядування повноважень немає".
 
«Передача повноважень місцевого самоврядування військової адміністрації зупинить відбудову та відновлення Чернігова… Як свідчить практика, військові адміністрації не розглядаються міжнародними партнерами як сторона у відбудові громад, тож відповідні ресурсні можливості на відновлення можуть бути втрачені… Військова адміністрація має займатися лише реалізацією заходів військового стану» , - наполягає Кличко у зверненні до Комітету ВР.
 
Кичко ствержує, що для цього нововедення "не має юридичних підстав", що воно "шкідливе для відновлення міста і може стати небезпечним прецедентом згортання демократії».