Гарячі новини

Кабмін ухвалив рішення про збереження нинішнього механізму надання допомоги при народженні дітей- міністр соцполітики

 Український уряд ухвалив рішення про збереження нинішнього механізму надання допомоги при народженні дітей, повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська 4 листопада на сторінці у Facebook.

«У ЗМІ розійшлася новина про те, що влада може скасувати виплати при народженні дитини для сотень тисяч сімей. Відповідне припущення ґрунтується на одному з пунктів законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким Міністерство соціальної політики відв’язує понад 150 виплат від прожиткового мінімуму, щоб допомогти тим, хто цього справді потребує: малозабезпеченим сім’ям та пенсіонерам», – написала Соколовська.

Відповідна пропозиція була внесена у зв’язку з тим, що зараз допомога при народженні дитини видається всім – незалежно від розміру доходів родини. Ідея була в тому, щоб «трішки змінити підхід». Втім після консультацій в уряді вирішили від цієї ідеї відмовитися, каже міністр.

«Дякуємо громадськості за якісний зворотній зв'язок. Ми враховуємо всі конструктивні пропозиції та зауваження», – додала Соколовська.