Гарячі новини

Ексмер Кривого Рогу Вілкул знову керуватиме містом

Обов’язки міського голови Кривого Рога буде виконувати колишній мер міста, депутат міськради Юрій Вілкул.Таке рішення прийняте на засіданні Криворізької міської ради 25 серпня.

 

Міська рада Кривого Рогу зібралася на позачергове засідання, щоб розглянути питання про дострокове припинення повноважень Криворізького міського голови і призначення нового в.о. мера у зв’язку зі смертю очільника міста Костянтина Павлова.

 

На початку засідання секретар міськради Олександр Котляр заявив, що вирішив піти з посади. Депутати 33 голосами підтримали його звільнення, пише УП.

 

 

Далі депутати запропонували дві кандидатури на посаду головуючого на засіданні – від партії "Українська перспектива" Юрія Вілкула і від "Сили людей" Світлани Сови. Спершу голосували за Вілкула, оскільки така пропозиція була першою. Його кандидатуру підтримали 32 голосами.

 

 

 

Коли Вілкул зайняв місце у президії, він поставив на розгляд питання про обрання нового секретаря міської ради, який виконуватиме обов’язки мера.

 

 

Депутати запропонували на цю посаду лише одну кандидатуру – Вілкула.  

 

"Ви знаєте, що я зняв свою кандидатуру на другому етапі виборів у зв’язку зі станом здоров’я. Але, щоб не погрузити наше місто у хаос, даю згоду на обрання мене секретарем міської ради. Хочу сказати, що у мене конфлікт інтересів – я за себе голосувати не буду".

 

Призначення Вілкула секретарем міськради шляхом таємного голосування підтримали більшість депутатів – 32.

 

Таким чином Вілкул виконуватиме обов’язки міського голови Кривого Рогу до призначення нових виборів у місті.