Гарячі новини

До кінця 2022 року в Україні провакцинують щонайменше 50% населення. Буде п"ять етапів

До кінця 2022 року в Україні провакцинують щонайменше 50% населення. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу у Верховній Раді.Онлайн-трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Імунізація населення безпечною та ефективною вакциною проти коронавірусної хвороби Cоvid-19 є найважливішим компонентом стратегії уряду у подоланні Cоvid-19. Уряд має чіткий план з проведення вакцинації, законтрактував необхідну кількість вакцин, які потрібні для того, щоб усі бажаючі цього року отримали цю змогу і підготував для цього необхідну логістичну інфраструктуру, аби розпочати кампанію з вакцинації вже в лютому", - сказав Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що дорожня карта вакцинації включає в себе 5 етапів.

Перший етап – це вакцинація людей з критичним ризиком інфікування: медпрацівники та персонал, що надає допомогу хворим на коронавірус, люди у будинках для людей похилого віку, військовослужбовці ООС, які знаходяться на передовій. В рамках першого етапу планується вакцинувати 367 тис. людей.

Другий етап – це вакцинація людей з надзвичайно високим ризиком інфікування: соцпрацівники, люди старше 80 років, інші медичні працівники. В рамках другого етапу планове охоплення щепленням 2 млн 540 тис. людей.

Третій етап – це вакцинація людей з високим ризиком інфікування та тих, хто виконує функції з підтримки та безпеки життєдіяльності держави: ДержНС, поліція, СБУ, вчителі, інші категорії. Планується охопити 7,2 млн людей.

Четвертий етап – це вакцинація людей з підвищеним рівнем інфікування: люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями та інші категорії населення.

 

П’ятий етап – це вакцинація інших громадян, які не входять до пріоритетних груп.

"Загальна мета дорожньої карти – охоплення щонайменше 50% населення до кінця 2022 року", - додав прем'єр.

За його словами, Україна буде забезпечена необхідною кількістю безпечних вакцин. І це відбудеться у ті строки, які було заплановано.