Гарячі новини

CNN: Вашингтон тисне на Київ?

У вівторок Сі-ен-ен із посиланням на свої джерела у Вашингтоні повідомила, що протягом кількох останніх тижнів представники влади США намагаються переконати Київ продемонструвати готовність до переговорів із Москвою.

За даними телекомпанії, саме з цією метою Салліван на початку цього місяця прилітав до Києва з неоголошеним візитом.

Американська сторона мотивує це тим, що громадська підтримка України та її збройного опору агресії в Штатах може ослабнути, якщо конфлікту не видно кінця і жодна зі сторін не бажає зробити крок до мирного врегулювання.

При цьому Вашингтон не має на меті спонукати українців до переговорів прямо зараз, але там хочуть, щоб Київ позначив свою готовність до пошуку вирішення конфлікту з позицій моральної переваги, пише Сі-ен-ен.

Українська влада неодноразово заявляла, що про переговори не може бути мови, поки Росія утримує захоплені нею території, а при владі в Кремлі залишається Володимир Путін.

У понеділок радник глави офісу президента України Михайло Подоляк ще раз підтвердив позицію української влади, наголосивши, що основна умова для переговорів – повне виведення російських військ з усієї території України.Пропустити контент із Twitter, 1

Контент із Twitter закінчено, 1

За інформацією Сі-ен-ен, у ході свого візиту до Києва минулої п'ятниці Джейк Салліван намагався переконати Володимира Зеленського в тому, що категорична відмова від переговорів нібито грає на руку Путіну, який вселяє росіян і всьому світу, що це Київ відмовляється від світу.