Гарячі новини

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження електоральних настроїв населення України

Центр Разумкова оприлюднив на своєму сайті результати дослідження електоральних настроїв населення України.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку виборців отримали б Політична партія «Слуга народу» (за неї готові віддати свій голос 19% усіх опитаних або 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме). За партію «Європейська солідарність» готові віддати свій голос відповідно 12% і 18% опитаних, за партію «Опозиційна платформа — За життя» — відповідно 11% і 15%, ВО «Батьківщина» — відповідно 8% і 11%, партію «Сила і честь» — відповідно 4% і 6%, партію «Українська стратегія Гройсмана» — відповідно 2% і 3%, партію «Голос» — відповідно 2% і 3%, Радикальну партію Олега Ляшка — відповідно 2% і 2,5%, ВО «Свобода» — відповідно 2% і 2%, «Партію Шарія» — відповідно 2% і 2%, партію «Громадянська позиція» — відповідно 1% і 2%, партію «Опозиційний блок» — відповідно 1% і 1%, партію «УДАР Віталія Кличка» — відповідно 1% і 1%.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би В. Зеленський (20% усіх опитаних або 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). Мають намір проголосувати за П. Порошенка відповідно 12,5% і 18% опитаних, за Ю. Бойка — відповідно 11% і 14,5%, за Ю.Тимошенко — відповідно 8% і 10,5%, за І. Смешка — відповідно 4% і 6%, за В. Гройсмана — відповідно 2% і 3%, за О. Ляшка — відповідно 2% і 3%, за Д. Разумкова — відповідно 2% і 2%, за А. Гриценка — відповідно 2% і 2%, за Р.Кошулинського — відповідно 1% і 2%, за В. Кличка — відповідно 1% і 1%, за О. Вілкула — відповідно 1% і 1%.

В. Зеленський у випадку електорального суперництва у другому турі з П. Порошенком отримав би 32% голосів усіх опитаних або 60,5% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, П. Порошенко — відповідно 20% і 39,5%.

У випадку виходу до другого туру В. Зеленського і Ю. Бойка за В. Зеленського проголосували би 36% усіх опитаних або 71% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Ю. Бойка — відповідно 15,5% і 29%.