Гарячі новини

Блінкен розпорядився виділити 10 мільйонів доларів допомоги Україні для відновлення енергетичної системи

Державний секретар США Ентоні Блінкен розпорядився виділити 10 мільйонів доларів допомоги Україні для відновлення енергетичної системи, що потерпає від обстрілів Росії.Про це йдеться в його заяві.

"Я розпорядився виділити додаткові 10 мільйонів доларів на підтримку наших постійних зусиль з надання надзвичайної допомоги для підтримки енергетичної інфраструктури України в умовах безперервних ракетних і безпілотних атак з боку Росії", – заявив Блінкен.

Він підкреслив, що США "продовжують згуртовувати світ на підтримку України" і схвалюють рішення понад 50 країн "об'єднатися на знак солідарності з Україною, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність".

"Тільки Росія може припинити свою війну сьогодні. Поки вона цього не зробить, ми будемо стояти разом з Україною стільки, скільки буде потрібно для зміцнення її військових на полі бою, щоб вони мали якомога сильнішу позицію за будь-яким майбутнім столом переговорів", – додав очільник американської дипломатії.

Минулого місяця стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена скерує 125 мільйонів доларів на електричні компоненти та інші матеріали, які допоможуть ремонтним бригадам в Україні усувати наслідки російських ударів по енергетичній інфраструктурі, пише ЄП.

Як відомо, з жовтня 2022 року Росія посилила удари по українській електромережі та інших об'єктах критичної інфраструктури, що призвело до дефіциту в енергосистемі України та масових відключень світла.