Гарячі новини

Бахмут.Life: "Загальна ситуація в Бахмуті складна та небезпечна Але без різких погіршень"

Загальна ситуація в Бахмуті Донецької області дуже складна та небезпечна, повідомляє Бахмут.Life.

Повідомляється:

"Загальна ситуація: дуже складна та небезпечна. Але без різких погіршень. Північ - тривають пекельні бої у районі Богданівки та у напрямку Хромового. Ворог одночасно намагається вийти на трасу О0506 та розширити горловину у бік Часів Яру.

З величезними труднощами вдається сповільнювати просування ворога.

На лінї Роздолівка-Васюківка-Веселе відносно стабільно - ворог щодня проводить декілька штурмів, несе втрати та відходить на вихідні рубежі.

На південно-західних околицях Бахмута (райони "літака" та медичного коледжу) тривають важкі бої.

Поки що не можна сказати який результат - бої тривають 3 доби безперервно. Але сам факт боїв у цьому районі дуже непокоїть.

Ворог намагається форсувати Бахмутку у кількох місцях. В одному з них їм це вдалося - намагаються закріпитися. Наші воїни не дають цього зробити. Не дивлячись ні на що, Бахмут стоїть!

 Останню добу ЗСУ активніше почали контратакувати ворога. Є локальні успіхи тактичного характеру. Поки не більше цього. Але ціна оборони Бахмута вкрай висока.

Нас покидають найкращі сини та доньки Украіни. На нас чекають вирішальні тижні та місяці. І дуже багато чого залежатиме від боїв за Бахмут. Тому допомога нашим захисникам на бахмутському напрямку - це наш обов'язок!"

Засновник "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що до середини травня його ПВК планує поповнитися 30 тисячами найманців,повідомила його пресслужба  у Telegram

"До середини травня ми плануємо, що кількість бійців у підрозділах збільшиться приблизно на 30 тисяч.Притік найманців збільшився після того, як ПВК відкрила по всій РФ пункти вербування.Щодня "Вагнеру" вдається вербували по 500-800 найманців".

Найближчим часом Збройним силам України (ЗСУ) потрібно або йти з Бахмута (Артемівська) або організовувати контрнаступ. Про це заявив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Противник [ЗС РФ] звужує ці кліщі [оточення] і незабаром перед нашим командуванням постане питання, щоб приймати рішення. А рішень може бути небагато. Відходити <…> щоб вони [російські солдати] не закрили нас у Бахмуті. Або робити контрнаступ для того, щоб розірвати ці кліщі», - наголосив Роман Костенко в інтерв'ю українському журналу New Voice. 

За його словами, другий варіант міг би дозволити зберегти шляхи для логістики та підкріплення.