Гарячі новини

Аваков займається виділенням додаткового числа рятувальників та великогабаритної техніки для ліквідації наслідків паводка на Прикарпатті

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков разом з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем в рамках моніторингу відвідали найбільш потерпілі від повені райони Івано-Франківської області.

В тому числі, відідали Надвірнянський район.

«З селища Ланчин евакуйовано понад 200 людей, інші відмовилися від евакуації та залишилися на місці, ми забезпечуємо їхню життєдіяльність. Відсутні газо-, електрозабезпечення, оскільки не витримали електроопори, йде замикання, працюють електрики. Два потічки поміняли русла пливу, тобто повністю пішли на село», – повідомив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков додав, що сьогодні важливо ліквідувати наслідки стихії, мова йде про фінансове і технічне забезпечення.

«Найближчим часом направимо сюди великогабаритну техніку НГУ, щоб розчистити русла. Перекинемо додаткові сили рятувальників та поліції. Доставимо їжу. Люди відчують захист та допомогу держави!», –  сказав він, пише “Галка”.

Вранці 24 червня за допомогою спецтехніки вдалося розчистити і відновити транспортне сполучення між Яремче та Буковелем.

У місті Яремче Івано-Франківської області обвал дороги зруйнував головний водопровід, у зв’язку із цим місто залишилося без водопостачання.Про це інформує “Українська правда” з посиланням на Facebook-сторінку водоканалу Яремче.

“У зв’язку з обвалом дороги по вулиці Грушевського, зруйновано головний водопровід. Спеціалісти нашого підприємства вже працюють над ліквідацією аварії. Наразі в басейнах ВУВКГ міста Яремче є незначна кількість води, яка буде подана на місто. 24.06.2020 року після 13:00 подачу на місто буде припинено до остаточної ліквідації аварії”, – йдеться в повідомленні.