Гарячі новини

19 січня о 12:00 на Михайлівській площі у Києві відбудеться щорічна акція протесту проти ультраправого насильства

Комітет 19 січня розповсюдив прес-анонс.

Завтра, 19 січня о 12:00 на Михайлівській площі у Києві відбудеться щорічна акція протесту проти ультраправого насильства. Правозахисники, представники громадських та соціальних ініціатив, журналісти та антифашисти вийдуть на вулицю, аби вшанувати пам'ять Станіслава Маркелова та Анастасії Бабурової, вбитих у цей день 12 років тому російськими неонацистами. Учасники хочуть звернути увагу суспільства на проблему ультраправого насильства в Україні.

В Україні системними стали напади і замахи з боку ультраправих на журналістів, активістів, представників меншин та інакодумців. Цьому сприяє повна безкарність. Попри те, що за минулий рік влада в країні змінилася, проблема залишилася.

Ультраправі підозрюються в скоєнні більшості резонансних злочинів в Україні, серед яких вбивства Олеся Бузини, Павла Шеремета, Дениса Вороненкова, Катерини Гандзюк та Віталія Олешка, замах на вбивство В’ячеслава Соболєва, під час якого загинула дитина. Це і вбивство під Львовом ромського хлопця Давида Папа, і вбивство в Одесі Івана Кузнєцова, яке Сергій Стерненко транслював онлайн. Водночас ниточки від цих злочинів тягнуться до владних кабінетів, до спецслужб та правоохоронців. Алібі та протекція з боку можновладців дають можливість ультраправим злочинцям систематично уникати покарання за законом. Факт співпраці правих екстремістів із силовиками та владою є надзвичайно тривожним. Час покласти цьому край!
Щороку, незважаючи на погрози та напади, ми виходимо, щоб публічно засудити злочини ультраправих та потурання ним влади. Ми закликаємо не мовчати та запрошуємо приєднатися до нашої акції. Зупинимо ультраправий терор разом!
Комітет 19 січня.

Контакти:
Телефон: +380 50 380 62 68
https://www.facebook.com/19thofJanuary/
Соціальні мережі:
https://t.me/komitet19
https://fb.me/e/5Lmtbx3KI