Гарячі новини

В Україні з 2010 року поширеність куріння серед дорослих знизилася на 20%, а серед підлітків - майже на 40%

В Україні з 2010 року поширеність куріння серед дорослих знизилася на 20%, а серед підлітків - майже на 40%.Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони України, посилаючись на виступ фахівця з профілактики споживання тютюну та алкоголю ЦГЗ Катерини Римаренко на 8-й сесії Конференції сторін Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну в Женеві пише  Укрінформ.

“З 2010 року поширеність куріння серед дорослих зменшилася на 20%, серед підлітків - майже на 40%. Нам є чим пишатися, але разом з тим лишаються питання, які потребують вирішення і щодо яких ми працюємо за підтримки Офісу Бюро ВООЗ в Україні, міжнародних організацій та громадянського суспільства. Ми перебуваємо на шляху ратифікації Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами... Також потрібно зосередити увагу на проблемах щодо поширення інноваційних тютюнових продуктів - електронних сигарет й тютюнових виробів для нагрівання”, - наголосила Римаренко.

Як зазначається в повідомленні, Рамкова конвенція ВООЗ із боротьби проти тютюну (РКБТ ВООЗ) - міжнародний договір, укладений 2003 року з метою допомогти подолати епідемію тютюнокуріння у світі. Україна ратифікувала РКБТ ВООЗ у 2006 році.