Гарячі новини

Встановлено перші індивідуальні теплові пункти в Луганській області (ФОТО)

14 лютого 2018 року об 9.30 відбулося відкриття індивідуального теплового пункту на об’єкті бюджетної сфери міста Сєвєродонецька в школі № 15.

В заході прийняли участь Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина у місті Донецьку пан Мьосінгер, мер міста Казаков Валентин Васильович, виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко, підрядна організація ТОВ Садал Технолоджі.

Захід ініціойовано Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках співпраці з проектами «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» та "Енергоефективні реформи в Україні", що впроваджуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

В рамках проекту реалізовано демонстраційні проекти з підвищення енергоефективності у бюджетних будівлях шляхом модернізації індивідуальних теплових пунктів в ЗОШ № 10, ЗОШ № 15 та ДНЗ №19 м. Сєвєродонецьк:

Встановлено перші індивідуальні теплові пункти в Луганській області!. Про це поідомляє  член ради Асоціації міст України Наталія Бойко.

В рамках реалізації проекту встановлено сучасні модульні індивідуальні теплові пункти, які призначені для обліку, розподілу та регулювання теплової енергії в системі опалення.

ІТП складається з насосів, теплообмінників, фільтруючої арматури, запірної арматури, регулюючої арматури, шаф автоматики, необхідних для забезпечення належного функціонування теплового пункту за заданим алгоритмом економного споживання теплової енергії. ІТП буде мати можливість погодозалежного автоматичного регулювання. 

Запровадження даних технологій зменшить використання теплової енергій на опалення:

ЗОШ № 10 з 447,87 МВт*год до 358,296 МВт*год на рік. Річна економія становитиме 89,574 МВт*год.

ЗОШ № 15 з 452,23 МВт*год до 361,784 МВт*год на рік. Річна економія становитиме 90,446 МВт*год.

ДНЗ № 19 з 474,45 МВт*год до 379,561 МВт*год на рік. Річна економія становитиме 94,889 МВт*год