Гарячі новини

В Первомайську закривають шахту "Золоте" та подібні їй шахти. НПГ - не згодний

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, розвитку громад і територій та захисту довкілля розглянув та у цілому підтримав проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про ліквідацію деяких збиткових вуглевидобувних підприємств», розроблений Міненерго, повідомляє Луганська  ОДА.

За словами в.о. голови облдержадміністрації Катерини Безгинської, яка у режимі онлайн брала участь у засіданні Урядового комітету, попередньо був наданий протокол узгодження пропозицій щодо зазначеного проєкту розпорядження Кабміну.

«Принциповим для нас питанням був соціальний захист працівників «Шахти «Золоте» ДП «Первомайськвугілля», яка підлягає реструктуризації. Наразі на підприємстві працюють 569 людей. З них – 340 залишаться обслуговувати шахту, яка працюватиме у водовідливному режимі, 72 будуть працевлаштовані, а 157 – це шахтарі-пенсіонери», – зазначила вона.

Міністерство фінансів та СКМУ також підтримали позицію Мінрегіону щодо ліквідації затоплених, непрацюючих та збиткових шахт, адже держава змушена постійно збільшувати видатки на їх утримання.

Прогнозовано проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про ліквідацію деяких збиткових вуглевидобувних підприємств» не підтримала Незалежна профспілка гірників.

Проте, оскільки конструктивних пропозицій від НПГ не надійшло, прийняте рішення провести спільну нараду усіх зацікавлених сторін та узгодити питання соціального захисту гірників із незалежною профспілкою. Остаточно проєкт розпорядження розглянуть на наступному тижні.

Усього  Урядовий комітет  розглянув 29 проєктів нормативно-правових актів.