Гарячі новини

У Сєвєродонецьку та Лисичанську відкриють перші хаби для ветеранів АТО/ООС. Зрештою – по усій області - Гайдай

На Луганщині проживають 10 640 учасників АТО/ООС. Їхніми проблемами опікуються обласна влада, чисельні ветеранські об’єднання, повідомляє Луганська ЦВА-ОДА.

Вже створений надсучасний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни у Рубіжному, послугами якого щорічно користуються понад 550 осіб.

Проте очільник області Сергій Гайдай переконаний, що цього замало: потрібні спеціалізовані простори для спілкування, особистісного розвитку, тренінгів, зокрема, щодо розвитку бізнесу. Для цього і створюють хаби для ветеранів.

У Сєвєродонецьку ремонтні роботи по вулиці Новікова, 5, вже майже завершено. Відкриття хабу очікується за місяць-півтора.

«У наших ветеранів вже давно виникла потреба у такому хабі. Загалом плануємо створити такі спеціалізовані приміщення не тільки у Сєвєродонецьку, а й в Лисичанську», – зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Приміщення буде поділено на декілька локацій. Там передбачені: розміщення представництва Міністерства у справах ветеранів України, велика зала для проведення заходів, кімната психологічної підтримки.

«Важко уявити, яке навантаження отримує людина під час бойових дій. Не кожен може це пережити без певних наслідків. Тому до хабу приходитимуть фахівці для надання необхідної допомоги», – додає Сергій Гайдай.

Міжнародні партнери допоможуть у закупівлі оргтехніки, а також у створенні мобільних стін, завдяки яким можна буде моделювати розмір тієї чи іншої зони цього хабу. До речі, приміщення повністю відповідатиме інклюзивним потребам.

Слід зазначити, що у Сєвєродонецьку це буде міні-версія ветеранського хабу в Дніпрі, куди їздила робоча група, яка ознайомилася із діяльністю організації та врахувала всі необхідні потреби.