Гарячі новини

Сьогодні в Сєвєродонецьку Гарбуз вручав ключи від нових квартир. До кінця року буде здано 200 - ОГА

Сьогодні, 29 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз вручив ключі від нових квартир учасникам державних та обласних програм житлового кредитування. Про цеповідомляє прес-служба ЛЦВА.

В урочистому заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Іван Парух, забудовники та новосельці.

«Незважаючи на війну, яка триває вже п’ятий рік, на Луганщині відбуваються позитивні зміни. До кінця року жителі області отримають близько 200 квартир, переважна більшість яких будуються в м. Рубіжному. Через економічну блокаду окупованих територій область втратила 2 млрд гривень, і це значно вплинуло на фінансування обласних програм, в тому числі й житлових. Проте за останні два роки з обласного бюджету на їх обслуговування було виділено 14 млн грн», – зазначив очільник області, вітаючи новосельців.

Юрій Гарбуз висловив подяку усім партнерам, які взяли участь у реалізації проекту, зокрема, Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, холдинговій компанії «Мрія-Інвест», а також будівельникам, які безпосередньо звели житло.

Новий чотириповерховий будинок на 16 квартир є частиною житлового комплексу «Оберіг», що розташований на околиці міста Сєвєродонецька.

Ключі від однокімнатної квартири очільник області передав Антоніні Пономаренко та її маленькому синові Гавриїлу. Молода мати стала учасницею регіональної цільової Програми забезпечення молоді житлом у Луганській області та отримала пільговий кредит на будівництво в сумі 512 тис. грн.

Крім того, символічні сертифікати та ключі від уже власних квартир отримали п’ять учасників державної програми «Доступне житло», яким надана державна підтримка на суму 1,3 млн грн.

Програма забезпечення молоді житлом у Луганській області, зокрема, передбачає надання молоді пільгових довгострокових кредитів на 30 років для будівництва (реконструкції) і придбання житла.

У минулому році в рамках Програми за рахунок обласного бюджету було забезпечено житлом 9 сімей на суму 4,7 млн грн. Усього за 2 роки завдяки реалізації житлової політики на Луганщині забезпечено житлом 20 сімей.