Гарячі новини

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 2,3 млрд гривень ПДФО

Спільно з бізнесом податкова служба Луганщини забезпечує позитивну динаміку надходжень податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО). Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Євген Жердєв, передає East\West ostrovok.

 

 

За його словами, протягом січня – липня 2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 млрд 307,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Це на 18 відс. або на 351,9 млн грн більше ніж у аналогічному періоді минулого року.

 

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 724,1 млн грн ПДФО, що перевищує показники січня – липня 2020 року на 18,3 відс. або на 266,1 млн гривень.

До державного бюджету за 7 місяців поточного року мобілізовано 583,2 млн грн ПДФО. Цей показник збільшився на 17,2 відс. або на 85,8 млн грн у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Євген Жердєв зазначив, що наповнення місцевих бюджетів знаходиться на постійному контролі у податковій службі Луганської області, оскільки від цього багато в чому залежить стабільність і стійкість всієї фінансової системи регіону. Важливо, що територіальні громади найбільшу частку податкових надходжень отримують саме за рахунок ПДФО. Ці кошти йдуть на розвиток власної соціально-економічної сфери.

Він підкреслив, що в останні роки податківці відзначають зростання податкової культури платників і дотримання ними вимог законодавства. Загалом темпи росту надходжень до місцевих бюджетів свідчать про ефективність роз’яснювальних та інформаційно-комунікаційних заходів, які проводить податкова служба спільно з активом громад стосовно декларування найманої праці та своєчасної сплати ПДФО.