Гарячі новини

Перспективні спортсмени Луганщини щомісяця будуть отримувати обласні стипендії -ЛОДА

ПРОВІДНИМ І ПЕРСПЕКТИВНИМ СПОРТСМЕНАМ ЛУГАНЩИНИ ПРИЗНАЧЕНО ОБЛАСНІ СТИПЕНДІЇ.Відповідне розпорядження підписав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Згідно з документом, щомісячні обласні стипендії у І півріччі 2020 року отримуватимуть провідні та перспективні спортсмени Луганщини.

Так, стипендія у розмірі 3243 грн призначена дев’ятьом провідним спортсменам зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту. Серед них учасники літніх Олімпійських ігор 2016 року, призери чемпіонатів Європи з важкої атлетики, стрибків у воду, велосипедного спорту та спортивної гімнастики.

По 1520 гривень отримають 32 перспективні спортсмени з олімпійських видів спорту. Це переможці та призери чемпіонатів та кубків України зі стрибків у воду, важкої та легкої атлетики, велосипедного спорту, спортивної гімнастики, греко-римської боротьби, настільного тенісу, боксу.

П’ять провідних спортсменів зі складу збірних команд України з неолімпійських видів спорту матимуть стипендію у розмірі 2635 гривень. Це переможці та призерами світових першостей з пауерліфтингу, підводного спорту, годзю-рю карате.

Володарі стипендії у сумі 3243 гривні – чотири провідних спортсмени з інвалідністю, які є переможцями та призерами Дефлімпійських ігор, що відбулися у 2017 році.

Вісім перспективних спортсменів з інвалідністю – переможці та призери чемпіонатів та кубків України із легкої атлетики, плавання та пауерліфтингу отримають стипендію у 1520 гривень.