Гарячі новини

На ПАО "Сєвєродонецьке об’єднання «Азот»" стався витік 300 літрів аміачної води

На ПАО "Сєвєродонецьке об’єднання «Азот»" ввечері 27 серпня стався витік 300 літрів аміачної води через порив труби. Місцеві мешканці відчули неприємний запах і активно обговорювали ситуацію в соцмережах.
Ситуацію кореспонденту Укрінформу прокоментували в одній з природоохоронних служб Луганської області.

“Інцидент дійсно мав місце, але він не був аж занадто небезпечним. Стався порив на трубі, якою транспортується так звана аміачна вода. Кількість рідини, що встигла витекти – 300 літрів; порив було ліквідовано протягом півгодини. Небезпеки для здоров’я городян немає”, - наголосив співбесідник, який просив не називати його і ім'я.

Ніхто з офіційних служб не видав жодного пресрелізу з даного приводу. Допис на своїй сторінці в Фейсбук зробив директор Департаменту Луганської облдержадміністрації Денис Денищенко. Він послався на невідоме повідомлення, де “місцевим мешканцям рекомендують терміново закрити вікна і не виходити з приміщення».

Хімічний гігант «Азот» у м. Сєвєродонецьку спеціалізується на виробництві азотних добрив. Внаслідок бойових дій цехи підприємства не постраждали, але у зв’язку з втратою надійного (мінімум від двох джерел) енергопостачання виробництва тут позаштатні ситуації відбуваються епізодично – до кількох разів на рік. Однак деякі ємності тут стоять заповненими агресивними хімічними речовинами, що становить потенційну небезпеку технологічного характеру.

Офіційний коментар з приводу ситуації має бути оприлюднений у другій половині дня, повідомили в Луганській облдержадміністрації.