Гарячі новини

На Луганщину для допомоги приїхала парламентська делегація Королівства Швеції

З 20 по 23 травня на Луганщину відбувається робочий візит парламентської делегації Королівства Швеції. Про це повідомляє Луганська ОДА, пише Ostrovok.

Мета-  обговорення питань зміцнення та подальшого розвитку партнерства між Швецією та Україною.

Делегація складатиметься з представників шведського парламенту (Риксдагу), Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida) та представників Нордичного офісу Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

"Протягом візиту, учасники зустрінуться зі Спікером та депутатами Верховної Ради України, Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Головами Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій, керівництвом органів місцевого самоврядування, представниками громадянського суспільства та бізнесу, - розповіли в прес-службі. - Під час зустрічей буде обговорена низка питань, зокрема сталий розвиток, демократичне управління, охорону довкілля, а також напрям підтримки сходу України, який є одним з пріоритетів технічної допомоги Королівства Швеції для України. Зокрема, уряд Швеції є одним з надавачів підтримки діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру за напрямами зміцнення взаємодії між органами місцевого самоврядування та населенням, підвищення соціальної згуртованості та громадської безпеки, покращенням якості надання адміністративних послуг та їх доступності для всіх верств населення".

Однією з локацій, яку відвідає делегація, стане молодіжний хаб «GreenLab» у Сєвєродонецьку, що на Луганщині.

Одразу після візиту відбудеться короткий прес-брифінг представників делегації.