Гарячі новини

На Луганщині родина переселенців отримала безвідсотковий кредит на житло за кошти облбюджету

Голова Луганської обласної державної адміністрації  Сергій Гайдай вручив сім’ї внутрішньо переміщених осіб Олександру та Тетяні Лондарям сертифікат на пільговий безвідсотковий кредит для житла.

Олександр та Тетяна Лондари мають двох дітей: доньку Діану 10 років та сина Матвія 5 років. Чоловік працює рятувальником в Головному управлінні ДСНС України у Луганській області.

Звертаючись до родини, очільник області сказав: «Ваші мрії здійснилися. Бажаю вам злагоди, упевненості у завтрашньому днів, якомога більше добрих і щасливих років життя».

Олександр Лондар подякував Сергію Гайдаю за можливість мати власне житло: «Я дуже радий щодня бачити веселі очі моїх дітей».

А ще Сергій Гайдай подарував маленьким Діані та Матвію дитячі іграшки.

Житло буде придбане у рамках реалізації Регіональної цільової програми забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки за рахунок обласного бюджету.

Це 4-х кімнатна квартира в місті Сєвєродонецьк загальною площу 75,3 кв. м.  На її купівлю надано безвідсотковий кредит в розмірі 588418 гривень на 26 років.

Слід зазначити, що відповідно до зазначеної програми, якщо родина має двох дітей, то сплачувати за кредитом вона має на 25 % менше.

Нагадаємо, що за кошти обласного бюджету, починаючи з вересня 2016 року, за різними програмами житлом забезпечено 35 сімей.