Гарячі новини

На Луганщині обстріл Трьохізбенки Служба безпеки України кваліфікувала як терористичний акт (ФОТО)

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за статтею «терористичний акт» за фактом чергового обстрілу цивільних об’єктів прифронтового села Трьохзбенка на Луганщині, вчиненого з епідконтрольної території, повідомляє прес-служба УСБУ в Луганській області.

Встановлено, що увечері 27 жовтня ворог обстріляв  населений пункт із забороненої Мінським домовленостями великокаліберних гармат.

У результаті пошкоджено 5 будинків місцевих мешканців, зруйновано приватний гараж, спричинено пожежу, у результаті якої вигоріло півтора гектари сухої рослинності. Пошкоджено лінію електромереж, внаслідок чого залишилися без світла понад 200 абонентів.

Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури СБУ продовжує  невідкладні слідчі дії у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, який спричинив тяжкі наслідки).

Слідча група СБУ проводить роботу щодо документування обставин злочину та завданої ворожим обстрілом шкоди, опитування свідків та очевидців, відпрацювання показів потерпілих.

З початку 2021 року у Луганській області за фактами обстрілів території України, вчинених російсько-терористичними військами, СБУ відкрила вже понад 70 кримінальних проваджень, у межах яких ретельно документуються злочини агресора.