Гарячі новини

НА ЛУГАНЩИНІ ОБГОВОРИЛИ ПРОЕКТ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ПРІОРИТЕТНИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ВИДІВ СПОРТУ

 22 лютого в управлінні молоді та спорту Луганської ОДА відбулось засідання робочої групи з розвитку пріоритетних видів спорту Луганської області та підготовки провідних спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2020 року.

До складу групи увійшли представники спортивної спільноти області, федерацій, керівники обласних комунальних установ спорту та освіти.

Нагадаємо, створення даної групи при управлінні молоді та спорту ОДА було ініційовано на колегії профільного структурного підрозділу.

Захід відбувся під головуванням начальника управління молоді та спорту ОДА Антона Волохова. На обговорення присутніх були винесені питання: про визначення пріоритетних видів спорту на Луганщині, про розвиток спортивної інфраструктури обласного значення для тренувань та проведення спортивних заходів, а також актуальні питання підготовки спортсменів представників області кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2020 року.

Розповідаючи про пріоритетні види спорту в регіоні, директор Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олег Клименчуков запропонував проект розвитку олімпійських видів спорту до 2020 року.

У ході обговорення членами робочої групи вирішено взяти даний проект за основу в подальшій роботі, а після внесення змін до нього винести це питання на колегію управління молоді та спорту ОДА.

Крім цього, було запропоновано для більш продуктивної підготовки спортсменів налагодити співпрацю між усіма спортивними структурами області, в тому числі – спортивними федераціями. Прийнято рішення провести зустріч з представниками даних організацій, заслухати їх пропозиції відносно обласної концепції розвитку пріоритетних видів спорту та інфраструктури.

Другим питанням наради стало обговорення розвитку спортивної інфраструктури. Начальник профільного управління Антон Волохов зазначив, що це один з важливих напрямів роботи обласної влади.

– У сучасних реаліях ми повинні створювати гідні умови для наших олімпійців та паралімпійців. Замість того, щоб відправляти наших спортсменів спорту вищих досягнень тренуватись в інші області, ми маємо намір модернізувати обласну базу в сучасний Центр олімпійської та паралімпійської підготовки, – сказав Антон Волохов.

Також члени робочої групи заслухали актуальні питання підготовки спортсменів представників Луганської області кандидатів на участь у Олімпійських іграх 2020 року.