Гарячі новини

Луганський прикордонний загін нагадує про режимні обмеження, що діють в межах контрольованих прикордонних районів

Луганський прикордонний загін нагадує про режимні обмеження, що діють в межах контрольованих прикордонних районів, повідомляє прес-служба відомства.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року № 1147 «Про прикордонний режим» в межах Луганської області встановлено сім контрольованих прикордонних районів, а саме Троїцький, Білокуракинський, Біловодський, Марківський, Новопсковський, Міловський, Станично-Луганський (до меж району проведення операції Об’єднаних сил).

Зокрема, громадяни  України  в'їжджають  у  прикордонну  смугу   та

контрольований  прикордонний  район,  перебувають,  проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу. Іноземці   та   особи   без  громадянства  - підставі документів, що посвідчують  особу  та  підтверджують  законність  перебування  на території  України. Зазначені документи громадяни зобов’язані пред’явити на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби.

Також, уповноважені особи Держприкордонслужби під час виконання завдань у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі, у разі потреби, мають право зупиняти та оглядати транспортні засоби. Водій, з дотриманням правил зупинки, повинен зупинити транспортний засіб у місці, на яке йому буде вказано, а також: подати для перевірки документи, що посвідчують особу водія і пасажирів, реєстраційний документ на транспортний засіб та дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Варто врахувати, що авіаційні  роботи,  будь-яке  будівництво, вирубка лісу, водокористування,  геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної   смуги,   а   також   гідротехнічні,  землевпорядні, меліоративні  та  інші  роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних  річок,  озер  та  інших  водойм,  відео-,  кіно-  та фотознімання  місцевості,  туристичні  подорожі  і  стрибки з усіх видів  парашутів  проводяться  після  інформування  органу охорони державного  кордону  Держприкордонслужби,  у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність. Інформування  здійснюється  письмово  не  пізніше  ніж  за 24 години   до  початку  провадження  такої  діяльності.

Також, у межах прикордонної смуги, заборонено:

рух транспортних засобів (крім техніки та обладнання для агропромислового комплексу, задіяних у проведенні сільськогосподарських робіт) дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону, або на території, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон, контрольних пунктів в’їзду-виїзду та між населеними пунктами;

скупчення транспортних засобів (більше трьох), тривалі зупинки (довше 30 хвилин) вантажних транспортних засобів, тракторів та іншої великогабаритної техніки, не пов’язані з технічними несправностями, на узбіччях доріг поза встановленими автомобільними стоянками;

перебування іноземців та осіб без громадянства, за винятком іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають (мають посвідку на постійне проживання) на території України (у даній місцевості) або прямують транзитом з пунктів пропуску через державний кордон, контрольних пунктів в’їзду-виїзду в інші нережимні райони, або мають письмове запрошення близьких родичів, завірене місцевими органами виконавчої влади або місцевого самоврядування, або яких зустрічають особисто;

перевезення в транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних на те дозволів;

використання радіостанцій, крім установлених на спеціальній техніці та транспортних засобах спеціалізованого призначення (або зареєстрованих у встановленому порядку).

Зауважуємо, що додаткові режимні обмеження, введенні наказом начальника Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія ПІКУСА від 01.10.2020 року № 62 «Про введення додаткових тимчасових режимних обмежень» скасовано.

Звертаємося до громадян з проханням дотримуватися законодавства України з прикордонних питань.

З усіх питань, які стосуються дотримання режиму державного кордону та прикордонного режиму громадяни можуть звернутися до Луганського прикордонного загону за тел. (06451)7-08-38, е-mail: lugansk_zagin@dpsu.gov.ua, або безпосередньо до відділів прикордонної служби, що дислокуються в контрольованих прикордонних районах Луганщини.