Гарячі новини

Луганський обласний медичний центр соціально небезпечних інфекційних хвороб минулого місяця замість НСЗУ профінансувала облдержадміністрація

У квітні Луганський обласний медичний центр соціально небезпечних інфекційних хвороб замість НСЗУ профінансувала облдержадміністрація. Про це повідомляється на сайті ОДА.

«Національна служба здоров`я України не уклала договір з Луганським обласним медичним центром соціально небезпечних інфекційних хвороб на обслуговування пацієнтів за програмою медичних гарантій. Тому, щоб забезпечити нормальну його роботу, було прийняте рішення про виділення з обласного бюджету коштів на оплату праці персоналу, закупівлю медикаментів, медичних виробів, реагентів для лабораторних досліджень та продуктів харчування для пацієнтів закладу, які знаходяться на стаціонарному лікуванні», - про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Це дозволило безперервно надавати у Луганській області якісну медичну допомогу дорослим та дітям, хворим на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію/СНІД та інші соціально небезпечні інфекційні хвороби.

Слід відзначити, що Україна входить до п’ятірки країн світу по поширеності резистентних форм туберкульозу. Туберкульоз є серйозною проблемою для української системи охорони здоров’я, тим більш у шахтарських регіонах – таких, як Луганщина.

З 1 квітня введені нові механізми оцінки результатів роботи цієї системи, у результаті чого відбулася оптимізація служби. Зокрема, 30 березня Луганський обласний протитуберкульозний диспансер було перетворено у КНП «Луганський обласний медичний центр соціально небезпечних інфекційних хвороб» та автономізовано.

Проте, фінансування реформованого закладу не було здійснено. Щоб утримати ситуацію облдержадміністрація виділила кошти з обласного бюджету. Це дозволило не переривати надання медичної допомоги дорослим та дітям хворим на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію/СНІД та інші соціально небезпечні інфекційні хвороби.

Очільник області зазначив, що особисто контролює стан справ у медичній галузі регіону, зокрема, питання реформування вторинної та третинної ланки.

Він також наголосив, що протидіятиме поширенню дезінформації щодо нібито відсутності вузькоспеціалізованих лікарів та закриття відділень обласних медичних закладів, які надають висококваліфіковану медичну допомогу.