Гарячі новини

Луганщина вітає земляків, які вчора повернулися на Батьківщину з полону в РФ

Луганщина зустрічає двох своїх синів – Євгенія Семидоцького та Олексія Сизоновича. Про це повідомляється на сайті Луганської ОДА.

7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін полоненими.

«35 родин, нарешті, дочекалися своїх близьких. Серед хлопців, які повернулися, й наш земляк – сватівчанин Євгеній Семидоцький, марсовий рейдового буксира «Яни Капу». Вітаю нашого Героя та його маму Наталію Семидоцьку. Звільнення наших людей і їхнє повернення додому викликає радісні відчуття в кожного. Подія, яка відбулась, доводить, що національний шлях до миру можливий завдяки політичним компромісам та дипломатії», – прокоментував цю визначну для України подію голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Як стало відомо, разом із Євгенієм Семидоцьким на Батьківщину повернувся Олексій Сизонович – 73-річний шахтар з міста Краснодон, що на окупованій частині області.

Російські силовики затримали його в серпні 2016 року під час перетину кордону із Росією, а влітку 2017 року Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ у Ростові засудив чоловіка до 12 років ув'язнення і штрафу у 250 тисяч рублів (близько 100 тисяч гривень). Відбував покарання в колонії в Іркутську.

Ім’я Олексія Сизоновича раніше трималось у секреті, адже РФ приховувала факт його вивезення і суду, тож розголос міг завадити звільненню.

«Підтримую слова Президента України Володимира Зеленського, котрий наголошує, що разом з усією Україною ми повернемо не тільки людей, а й наші території», – наголосив Віталій Комарницький.