Гарячі новини

Лікарні Луганщини отримали 50 кисневих концентраторів від ПРООН (ФОТО)

Лікарні Луганщини отримали 50 кисневих концентраторів від ПРООН. Про це повідомляє Луганська ОДА.

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в передачі 50 кисневих концентраторів від ПРООН.

У вітальному слові вона подякувала представникам партнерської організації від імені представників обласної влади: «ПРООН були одними з перших, хто з початку пандемії розпочали надавати допомогу лікарням Луганської області. Ваша організація доправляла нам засоби індивідуального захисту, дезінфектори, антисептики. Ми вже передали 50 кисневих концентраторів 19 лікарням області та очікували цю партію. Сьогодні ці концентратори доправлять до п’яти лікарень, які недостатньо оснащені цими апаратами».

Загалом ці 50 концентраторів мають бути розділені й надійти Лисичанської багатопрофільної лікарні (5 одиниць), Рубіжанської центральної міської лікарні (2 одиниці), Новоайдарської багатопрофільної лікарні (13 одиниць), Новопсковського ТМО (20 одиниць) та Троїцького ТМО (10 одиниць).

Для ефективної протидії поширенню COVID-19 і зменшення її ризиків для здоров’я населення області ПРООН продовжує надавати допомогу лікарням Луганської області. Так організація відшукала можливість поставки додаткової партії  мобільних кисневих концентраторів потужністю до 10 літрів з одним виходом і індикатором Oxytek 10A у кількості 50 штук по 10 літрів на загальну суму 1,094 млн грн.

Раніше ПРООН було закуплено та передано 19 лікувальним закладам Луганської області 50 кисневих концентраторів об’ємом 5 літрів на загальну суму 25300 доларів США. та 22500 штук респіраторів стандарту № 95 на загальну суму 1,962 млн грн.