Гарячі новини

ГУДФС в Луганській області: Коли валютні надходження не підлягають обов’язковому продажу

У Головному управлінні ДФС у Луганській області звернули увагу. 20.06.2019 набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 18 червня 2019 року № 78 «Про внесення зміни до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті» (далі – Постанова № 78).

Змінами виключено норми щодо обов’язкового продажу частини надходжень в іноземній валюті.

Починаючи з 20 червня 2019 року, не підлягають обов’язковому продажу на валютному ринку України банкам та/або Національному  банку 30% надходжень в іноземній валюті:

  1. із-за кордону на користь юридичних осіб – резидентів, які не є банками, фізичних осіб – підприємців, іноземних представництв (крім офіційних представництв), а також на рахунки, відкриті в банках для ведення спільної діяльності без створення юридичної особи;
  2. на території України з поточних рахунків юридичних осіб – нерезидентів (крім інвестиційних рахунків) на користь юридичних осіб – резидентів, які не є банками, фізичних осіб – підприємців, іноземних представництв (крім офіційних представництв), а також на рахунки, відкриті в банках для ведення спільної діяльності без створення юридичної особи.

Постанову № 78 опубліковано на офіційному веб-сайті Національного банку України 18.06.2019 року.