Гарячі новини

Гайдай взяв участь у Першому Форумі регіональної коаліції Луганської області «Від спільного бачення до економічного зростання»

 21 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації  Сергій Гайдай взяв участь у Першому Форумі регіональної коаліції Луганської області «Від спільного бачення до економічного зростання».

Очільник Луганщини наголосив, що залучення зовнішніх інвестицій є вкрай важливим для економіки області: «Ми не маємо права втрачати кошти, які виділяються фондами міжнародних організацій для розвитку соціально-економічного розвитку регіону. Десятки фондів виявляють бажання допомагати нам втілювати наші проєкти». Сергій Гайдай повідомив, що перебуваючи цього тижня у Києві він мав можливість поспілкуватись із чотирма представниками цих організацій.

Голова облдержадміністрації наполіг на необхідності створення стратегії розвитку Луганщини, що повинна містити незмінні вектори розвитку. Це допоможе відновленню регіону, незважаючи на політичну ситуацію в Україні та на місцях.

«Сполучені Штати Америки – це класичний приклад ефективної моделі, де стратегічний напрямок не залежить від політичних змін у країні», – підкреслив Сергій Гайдай.

Нагадаємо, що Перший Форум регіональної коаліції Луганської області «Від спільного бачення до економічного зростання» організований Проєктом USAID та Луганської ОДА. Одним із стратегічних завдань Проєкту USAID є допомога регіону в формулюванні спільного бачення Луганщини та гуртуванні місцевих лідерів та жителів задля позитивних економічних змін. Форум – це перший захід, що повинен допомогти визначити та узгодити цілі та перелік завдань, реалізація яких важлива для трансформації Луганської області.