Гарячі новини

Дітьми-переселенцями зі Сходу України створено 20 аудіотворів, записаних на флеш-накопичувачі. Загальний тираж складає 300 примірників, що розповсюджуватимуться безкоштовно

Минулого тижня у приміщенні історико-меморіального музею Михайла Грушевського відбулася презентація Всеукраїнського соціального проекту «Слухаємо з ВЕСЕЛКА ТВ: діти для дітей».Безпосередніми учасниками цієї події стали діти та молодь з проблемами здоров’я з Луганської та Донецької областей і їх родини, юні волонтери, представники громадських організацій.

Метою цього проекту є видання якісних дитячих українських аудіокниг, начитаних дітьми зі статусом ВПО для дітей із особливими потребами (з порушенням зору, з діагнозами дислексії, з труднощами в навчанні, зокрема з неспроможністю сприймати інформацію зорово). Ці аудіокниги є сучасними, актуальними та зрозумілими для дитячої аудиторії.

У презентації взяли участь генеральний директор ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ», керівник проекту Діна Ібрагімова, директорка Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова, завідувач історико – меморіального музею Михайла Грушевського Світлана Панькова.

Під час презентації організатори розповіли про те, як створювався проект, подарували аудіокниги дітям з особливими потребами, презентували у цікавій аудіовізуальній формі результати проекту.

– Мені випала почесна місія передати флешки для дітей в Луганську область! А ще, у нас з’явилася спільна задумка об’єднати дітей в інклюзивному проекті, де свої сили у створенні аудіокниг зможуть спробувати дівчатка і хлопчики з проблемами здоров’я, саме за підтримки своїх ровесників-артистів! Діти-дітям… як це прекрасно! Крім того, вже зовсім скоро дані матеріали будуть доступні на Інтернет ресурсах, якими ГО «Громадська дитяче інтернет-телебачення і радіо» Веселка ТБ» з радістю ділиться з дітьми, батьками, фахівцями,   – розповідає Тетяна Баранцова.

На сьогодні дітьми-переселенцями зі Сходу України створено 20 аудіотворів, записаних на флеш-накопичувачі. Загальний тираж складає 300 примірників, що розповсюджуватимуться безкоштовно серед визначеної цільової аудиторії.

– Ми познайомилися з юними артистами, разом слухали їх приголомшливі твори, затамувавши подих насолоджувалися цими чистими і дзвінкими дитячими голосами, які так професійно передавали радість, смуток, веселощі! Ми, дорослі, були сповнені емоцій розуміючи, що ось тут і є джерело духовності, творення і надії! Наші діти – це і є – НАДІЯ! – Ділиться враженнями мама дитини з обмеженими фізичними можливостями Олена Полишна.

Організатори проекту – ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ» спільно з Національною спілкою журналістів України, Укрінформом, ГО «кОнОгОнКа» та ініціативною групою «Полтава – Самодопомога» за фінансової підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і ГО «КримSOS».

Організаційна допомога та супровід учасників з проблемами здоров’я організовано Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки управління молоді та спорту Луганської ОДА.