Гарячі новини

В "Л/ДНР" готують введення електронних перепусток для громадян на КПВВ

В "Л/ДНР" готують введення електронних перепусток для громадян на КПВВ. Про це на брифінгу розповів полковник Максим Праута з прес-центру Міністерства оборони України, посилаючись на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передає 112.ua.

За їх даними, російське окупаційне командування приховано посилює контроль за переміщенням населення на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

"Зокрема, блокпости навколо населених пунктів передбачено обладнати централізованою системою персонального електронного обліку. При цьому для населення будуть введені електронні перепустки, які забезпечать оперативне застосування обмежень виїзду-в’їзду. Водночас, зазначена система дозволить виявляти "підозрілих осіб" на підставі т. зв. "автоматизованого аналізу" історії переміщень для локалізації проявів не лояльного ставлення населення до російського окупаційного режиму", - розповів він.

На його думку, у такий спосіб противник намагається покращити облік місцевих мешканців для призову на військову службу у складі бойовиків, посилити запобіжні заходи щодо самовільного залишення російськими військовослужбовцями місць несення служби та забезпечити розшук і затримання дезертирів.