Гарячі новини

Україна в ТКГ пропонує розробити компромісну версію мандату миротворців на Донбасу. "ДНР" також начебто не проти

Українська сторона на переговорах пропонує розробити не ультимативну, а компромісну версію з поступками щодо питання миротворчої місії ООН на Донбасі та мандату миротворців.Таку пропозицію висловив представник України в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук, пише Громадське.

Він також зазначив, що російська делегація на різних рівнях у Мінську дуже активно використовує під час переговорів будь-що, що можна використати як свідчення, що в України немає єдності.

«Росія буде категорично робити все, що можливо, аби миротворців на Донбасі не було. Лавров сказав, що «ми не допустимо, щоб через миротворчу місію Україна взяла територію під іноземне управління». Росія вишукано блокує тему миротворців, щоб не дати наблизитися до імплементації... Але нам не треба впадати в розпач», — додав він.

При  цьому, «ДНР»  запевняє, що також  готова вести прямий діалог з Київом. Про це заявив глава «ДНР» Денис Пушилін, передає ТАСС.

«Донбас послідовно виступає за продовження переговорів в Мінську, всіляко підтримуємо ініціативу українських опозиційних політиків, спрямовану на інтенсифікацію переговорів. Висловлюємо готовність до прямого діалогу з Києвом. Відповідально заявляємо про готовність до досягнення миру на Україні і в Донбасі », - сказав він.
 
Пушилін також звернувся до гарантів Мінських угод - канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і президенту Франції Еммануелю Макрона з проханням вплинути на президента України Петра Порошенка та сприяти організації прямих переговорів.