Гарячі новини

У міністерстві оцінили, скільки людей загинуло на Донбасі за часи війни

У міністерстві оцінили, скільки людей загинуло на Донбасі за часи війни. Про це міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в інтерв'ю «BBC».

Вадим Черниш сказав : ": Кількість українських громадян, які загинули, становить близько 13 тис. людей.

Тут ми погоджуємося з попередніми оцінками ООН, адже вони працюють і на контрольованій, і на непідконтрольній території.

Ще до 30 тис. людей - поранені.

Це - всі українці, які постраждали за п'ять років. Зокрема до цифри 13 тис. загиблих включені і члени незаконних збройних формувань.

Цвинтар у ДНРКопирайт изображенияGETTY IMAGES

Однак сюди не входять кадрові російські військові, яких таємно вивезли і поховали. За різними оцінками, їх також кілька тисяч. Дивним чином, президент РФ кілька років тому засекретив інформацію про такі втрати".

(У 2015 році Володимир Путін засекретив військові втрати російської армії "у мирний час у період проведення спеціальних операцій". Водночас Кремль заперечує участь своєї армії у бойових діях на Донбасі, і визнає лише присутність там "російських добровольців". Водночас Київ та міжнародні організації неодноразово наводили докази присутності Збройних сил РФ на Сході України. З останніх - виявлення Моніторинговою місію ОБСЄ новітніх російських систем радіоелектронної боротьби "Житель" і "Тірада-2" у т.зв. "ЛНР". - Ред.)