Гарячі новини

Наказом Міносвіти створена робоча група, яка займається питанням безоплатного навчання осіб із непідконтрольних територій Луганської та Донцької областей

Наказом Міністерства освіти і науки створена робоча група,яка займається питанням безоплатного навчання осіб із непідконтрольних територій Луганської та Донеької областей із стипендіальним забезпеченням на спеціальних підготовчих курсах на базі українських закладів вищої освіти з наступним вступом на навчання, а також розробкою програм таких курсів.Про це повідомляє Містерство науки та освіти.

Зокрема, напрацьовуються й механізми щодо запровадження в наступному бюджетному році в межах пілотного проєкту спеціальних підготовчих курсів для дітей, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території України та населені пункти на лінії розмежування, із соціальним стипендіальним забезпеченням таких слухачів.

Слід зазначити, що у лютому 2020 року на базі державної установи «Урядовий контактний центр» започатковано роботу окремої̈ Урядової «гарячої лінії» для вступників з тимчасово окупованих територій.

Там надаються консультації жителям тимчасово непідконтрольних Україні територій, територій вздовж лінії розмежування та Криму щодо спрощеної процедури вступу через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», а також щодо отримання дистанційно середньої освіти в Україні.

Із 11 лютого до 31 жовтня 2020 року на «гарячу лінію» надійшло 7733 звернення, на які фахівцями центру надано консультації та роз’яснення, органам влади надіслано на розгляд 214 звернень.

Нагадаємо, що понад 2 тисячі осіб вступили до українських закладів вищої освіти з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму у 2020 році.