Гарячі новини

"Мінська контактна група".Кучма попросив передати повноваження Рєзникову - Зеленський

Представник України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма просив передати його повноваження першого заступника глави делегації України в Тристоронньої контактній групі, віце-прем'єру Олексію Рєзникову, заявив президент України Володимир Зеленський.

"У нас було три обміна полоненими. 135 украинців було звільнено.Зараз ми говоримо з РФ про можливий обмін після  епідемії. Тому є результат. Що стосується ділянок розведення, ми сьогодні перезавантажуємо мінську групу і всі це бачили. Ми показали, представники ЛНР ДНР запрошуються на  засідання. Ми не відпускамо цю проблему. З Німеччиною та іншими странами ми  домовилося, що повернемося до цього питання.Я ще раз говорю, що мінський формат е пріоритетним,але можливий і будь- який  інший формат.

Представник України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма просив передати його повноваження першого заступника глави делегації України в Тристоронньої контактній групі, віце-прем'єру Олексію Рєзникову, - сказав В.Зеленський.- Дійсно, Леоніду Даниловичу Кучмі складно, і складно кожному учаснику, який є в засіданнях нашої підгрупи, це дуже складний процес".

"Дійсно, Кучма звертався до мене і говорив, що зараз, коли ми підвищили статус нашої групи, що зараз у нас є Резніков, професійна людина. Він уже на всіх засіданнях в Мінську, він глибоко в процесі. І дійсно, Леонід Данилович говорив, що давайте передамо всі мої повноваження пану Рєзникову, це правда, і я завжди кажу правду. я його попросив, що дійсно мені здається, щоб з того боку, російської сторони був оновлений також склад їх підгрупи.

Я сказав, давайте дочекаємося оновлення всього скаду, і тоді ви примете остаточне рішення", ", - пояснив президент.