Гарячі новини

До Золотого завітала Міжнародна кризова група


До Золотого  (Перевальский р-н, Луганска обл.) завітали американські друзі співробітники Міжнародної кризової групи Ольга Олікер та Катарін Квін Джадж, розповідає керівник в ВЦА м. Золоте та с. Катеринівка.

Мета візиту: знайомство з прифронтовим містом, роботою КПВВ, зустріч з представниками гуманітарних міжнародних організацій, місцевою владою.

"Гості мали можливість на власні очі побачити зруйноване місто, - розповідає Ільченко. - Золоте зустріло американську делегацію потужними обстрілами. Спочатку по с. Родіна працювала стрілецька зброя, а потім почали працювати міномети 120 калібру та СПГ.
Дві тендітні жіночки Ольга та Катарін в цій непростій ситуації проявили не аби яку витримку і мужність. Візит відбувався по плану, вони впевнено надягли бронежилети з касками і ми вирушили в не зовсім безпечну подорож. По дорозі нам прийшлося навіть міняти транспорт. 
Під прильоти ворожих мін гості побували в ФАПі с. Родіна, познайомилися з персоналом і з відвідувачем Ільінічной, яку військові після відвезли до дому.
Потім відвідали Катеринівку де вони поспілкувалися з місцевими мешканцями та з медиком ФАПу.
Дуже здивовані були тим, що з боку російських окупантів Золотівське КПВВ не відкривається. І взагалі мене вразило їх ставлення до Росії, вони її реально сприймають за агресора без будь яких поправок.
Потім було спілкування за столом, в якому прийняв участь голова Попаснянської РДА Шакун С.В., нач.від. СВСОС п-к Дем'янчук О.О., представники міжнародних організацій, активісти. 
Коли вже все закінчилося Ольга та Катарін мені зізналися, що більш за все їх вразила справжня війна і на її фоні прості люди з їх оптимізмом та добротою".