Гарячі новини

У ЛИСИЧАНСЬКУ ПРОВЕЛИ ПЕРШІСТЬ МІСТА З ВЕСЛУВАННЯ НА БАЙДАРКАХ ТА КАНОЕ

Сьогодні, 4 серпня, у місті Лисичанськ (Луганська обл.) на спортивній культурно-оздоровчій базі «Лисичанець» пройшла Відкрита Першість міста з веслування на байдарках та каное серед юнаків; серед ветеранів.

Привітали учасників змагань: заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов, Лисичанський міський голова Сергій Шилін та в.о. директора Лисичанської міської ДЮСШ Дмитро Ладік.

Звертаючись до присутніх, Ольга Лішик зазначила, що саме в Лисичанську тренувався чемпіон Олімпійських ігор 1964 року Микола Чужиков. І сьогодні спортсмени секції веслування на байдарках та каное займають призові місця на всеукраїнських змаганнях та першостях. Заступник очільника області побажала всім спортсменам витримки, спортивного азарту та досягати всесвітніх вершин в обраному виді спорту.

Після того, як прозвучав Гімн України, розпочались самі змагання.

Цього разу до участі у першості міста долучились близько 30 спортсменів, які змагались у вікових групах: юні спортсмени та ветерани. Учасники випробовували свої сили на двох дистанціях: 200 м та 500 м.

Крім самих змагань, відбулись показові виступи учасників-ветеранів, а після цього для всіх вболівальників пройшов майстер-клас з веслування на байдарках та каное та практичне заняття, під час якого бажаючі мали змогу випробувати себе у зазначеному виді спорту.

Для довідки:У ДЮСШ міста Лисичанська майже 40 років працює секція з веслування на байдарках і каное. Лисичанськ – єдине місто, де розвивається секція з даного виду спорту в області. Саме в місті Лисичанськ тренувався заслужений майстер спорту СРСР Микола Чужиков, який к 1964 році став золотим призером на Літніх Олімпійських іграх у Токіо виступаючи у дисципліні Б-4 1000 м.

Сьогодні юні веслувальники активно беруть участь у всеукраїнських змаганнях. Так, у липні спортсмени привезли срібну нагороду загальнокомандного заліку зі Всеукраїнських змагань з веслування на байдарках та каное «Стрімкі човни».