Гарячі новини

СПОРТСМЕНИ-ПІДВОДНИИ ЛУГАНЩИНИ ЗДОБУЛИ 14 МЕДАЛЕЙ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПЕРШОСТ

З 25 по 30 травня у Дніпропетровській області проходив чемпіонат України з плавання в ластах.На змагання з’їхались найсильніші спортсмени, які змагались не тільки за медалі всеукраїнської першості, а й за право виступати у складі національної збірної на світовій першості 2018 року.

Луганську  область на чемпіонаті України представляли 9 спортсменів Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко», повідомляє управляння молоді та спорту Луганської ЦВА.

За результатами представники Луганщини завоювали 14 медалей: 2 золоті, 6 срібних та 6 бронзових.

Так, майстер спорту України міжнародного класу Денис Левін завоював золото на стометрівці з аквалангом та три срібла на дистанціях: 50 м і 100 м плавання в ластах, 50 м пірнання.

Також відзначились: майстер спорту України Катерина Сторчева (дистанція 400 м з аквалангом) – ІІ місце, майстер спорту України Тетяна Хрипункова (дистанція 400 м плавання в біластах) – ІІ місце, майстер спорту України міжнародного класу Валентина Резнік (100 м плавання в ластах) – ІІІ місце, майстер спорту України (800 м плавання в ластах) – ІІІ місце, майстер спорту України Микита Полчанов (400 м плавання в біластах) – ІІІ місце.

Вдалими були виступи луганчан і в естафетному плаванні. Тут у чоловічій естафеті 4*200 м плавання в ластах, куди входили і представники Дуганщини, стали чемпіонами України. Вони ж посіли і друге місце в естафеті 4*100 м плавання в ластах.

Дівчата також стали володарками медалей, проте бронзових, у ті й же естафеті. Ще одну срібні нагороди принесли Луганщині змішана збірна на естафетній дистанції 4*50 м.

Зазначимо, що на цих змаганнях наш Володимир Сущенко значно покращив свій виступ та встановив рекорд України на дистанції 200 м плавання в ластах категорії С – 1.28.00.

За результатами всеукраїнських змагань, кандидатами до складу національної збірної стали Денис Левін та Валентина Резнік. Зазначимо, Світовий чемпіонат заплановано на липень. Він відбудеться у Сербії.

Тренують спортсменів – Олександр Золотов та Тетяна Полчанова.