Гарячі новини

ВР за прискореною процедурою розгляне закон щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації науковцям, науково-педагогічним та педагогічним працівникам.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який надає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації науковцям, науково-педагогічним та педагогічним працівникам.
Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.
 
Законопроект підтримали 318 народних обранців.
 
Документ розглядатимуть за скороченою процедурою.
 
Зокрема, він передбачає право на відстрочку для педагогічних працівників установ вищої та професійної вищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки та не мають вченого звання та наукового ступеня.
 
«Сьогодні держава перебуває у військовому стані. Але настане час, коли прийде перемога і ми спокійно продовжимо відбудовувати та наново будувати Україну. Це стосується не лише будівництва інфраструктури та житла. Це стосується наших дітей та молоді, яким потрібно буде давати професійну, якісну освіту. А також наших вчених, які продовжуватимуть розвивати українську науку. Саме тому наші вчені та педагоги повинні продовжити свою роботу на робочому місці та займатися цим після перемоги»,
- Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.