Гарячі новини

Воєнний стан не завадить Луганщини провести Новорічні свята. На допомогу їдуть зі Львівщини, Рівинщини та Кам"янець-Подільська

Як Луганщина готується до проведення обласних заходів, присвячених новорічним святам, на брифінгу для ЗМІ розповіли начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук та заступник директора КУ «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва» Ганна Саган.

Аліна Адамчук зауважила, що воєнний стан не стане на заваді проведення святкових заходів: «Упевнена, що все відбудеться на високому творчому та організаційному рівні!»

Так, 18 грудня об 11:00 у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі буде представлена інтермедія біля новорічної ялинки та казка «Різдвяні пригоди Синіптаха». Її відвідають діти соціально незахищених категорій з усієї області. Для усіх бажаючих ця вистава проходитиме впродовж грудня-січня.

19 грудня у Новойдарському районному Будинку культури відбудеться зимовий етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest». У заході братимуть участь колективи та виконавці Новоайдарського, Сватівського та Кремінського районів, а також гості свята – творчі колективи Рівненської, Львівської областей та міста Кам’янець-Подільський.

Також 21 грудня об 11:00 у Сєвєродонецькому обласному коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва вже втретє відбудеться культурно-мистецька акція «Сяйво таланту».

Ця акція збирає кращі дитячо-юнацькі колективи Луганщини, які досягли успіху у різних видах мистецтва. Цьогоріч вона проходитиме за мотивами найвідоміших талант-шоу світу.

Крім того, до новорічних та різдвяних свят у містах обласного значення, районних центрах та селищах заплановано проведення низки заходів: новорічні концерти та дитячі ранки, дискотеки, інтерактивні заходи, казки для дітей.

На брифінгу зауважено, що святкова феєрія вже крокує Луганщиною. Так, 8 грудня відбувся сольний концерт пісні і танцю «Радани» з довгоочікуваною концертною програмою «Українські вечорниці».

Низку сюрпризів підготовлено Луганською обласною філармонією. 15 грудня жителі області можуть завітати на концерт Академічного симфонічного оркестру із програмою «Напередодні дня Святого Миколая». 11 січня відбудеться новорічний концерт естрадного ансамблю пісні і танцю «БеZМеЖ», а наступного дня, 12 січня, зі святковою програмою знов виступлять «Радани».

19 січня на Луганщину завітає почесний диригент нашого Академічного симфонічного оркестру Курт Шмідт і візьме участь у концерті до свят Богоявлення та Водохреща.

«Упевнена, що усі бажаючі жителі області знайдуть для себе цікаві заходи. А ми, у свою чергу, створимоїм новорічний настрій», – наголосила Аліна Адамчук.