Гарячі новини

В Івано-Франківську відбувся 7-ий бієнале імені Степана Назаренка, у якій взяли участь фотографи з Донецька, Луганська та Криму (ВІДЕО)

В Івано-Франківську відбувся 7-ий бієнале імені Степана Назаренка. Понад дві сотні робіт виставили на конкурс фотохудожники із різних куточків України. В тому числі із Донецька, Луганська та Криму, пише Бліц-інфо.

Журі обрало близько семи десятків кращих світлин. Вони і стали основою презентованої виставки та ввійшли до традиційного каталогу.

Курує фотовиставку внук відомого портретиста Андрій Назаренко. Щоправда, розповідає, слідами дідуся Степана Назаренка не пішов. Але фотографією цікавиться.

Здебільшого митців фотографує львів”янин Ростислав Павлик. На конкурсі представив фотопортрет “Батяр”. Відомий артист зображений не на сцені, та навіть не за її лаштунками . На бієнале роботу відзначили Дипломом Національної Спілки фотохудожників 2-го ступеня.

“Фотопортретом-2019” стала світлина фотомитця із Запоріжжя Ігоря Матвієнка – “Віддзеркалення часу”.

Друге місце дісталося дніпрянці Оксані Грінштейн. Лауреати за нагородами приїхати не змогли. А от прийшла мешканка Івано-Франківська Яна Стефанишин. Художниця за освітою бере участь у конкурсі вдруге. І здобула Срібну медаль фотографічного руху “Образ без кордонів”. На світлині “Митець” – відомий івано-франківський літератор Юрій Андрухович.

Конкурс фотопортретів імені Степана Назаренка започатковано в 2007-му році. Він сприяє поширенню традицій української портретної фотографії.

Відео: Вежа