Гарячі новини

В Білокуракінському районі йдуть суперечки, кому фінансувати об"єкти освіти

В Білокуракине вирішується питання передачі об’єктів освіти на баланс об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляється  в Фейсбук.

Під час пленарного засідання 20 сесії районної ради депутати не змогли вирішити питання про подальше фінансування даних об’єктів.

«Думка депутатів розділилася і рішення про передачу шкіл не було прийняте, але тепер також зосталося невирішеним і питання про подальше фінансування цих об’єктів» – розповів голова бюджетної комісії депутат районної ради від фракції «Солідарність» Олексій Леонов.

Директор Луганського особливого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов зауважив, що школи потрібно передавати на баланс ОТГ, адже саме в громаді є кошти на модернізацію шкіл, а створеному в громаді відділу освіти делегувати повноваження опіки над школами, які поки що не ввійшли до ОТГ.

«Районна рада не має підстав для фінансування шкіл, що ввійшли до ОТГ, це все одно, що я буду фінансувати чуже майно, вкладати свої кошти. Якщо мова йде про особисту власність, то кожен може розпоряджатися власними коштами на свій розсуд, але ж мова йде про бюджет!» – сказав у своєму виступі Вадим Лазніков начальник управління з питань нормативно – правової роботи і децентралізації Луганської ОДА.