Гарячі новини

Учні та вчителі сватівської гімназії побували на Львівщині

У рамках проекту «Змінимо країну разом» учні та вчителі КЗ «НВК «Сватівська ЗОШ І ступеня – гімназія» (Луганська обл.) завітав до смт Бориня, що на Львівщині.Про це повідомляє  Луганська ОГА.

Їх радо зустрів педагогічний колектив Боринського навчально-виховний комплекс.

Кожен день був наповнений подіями та зустрічами. Наприклад, сватівська делегація побувала в приватній сироварні, де дізналися про давні традиції приготування сиру, відвідала Турківський етнографічний музей.

Для них було організовано урок української літератури «Література єднає» та урок-зустріч «Вивчаємо англійську мову разом», а також майстер-клас з різьби по дереву та виготовлення українських віночків.

Незабутньою стала для учнів та вчителів зі Сватівщини екскурсія Львовом, а потім подорож до Трускавця, який зачарував своєю красою та давньою історією.

Учасники проекту «Змінимо країну разом» діляться враженнями: «Тиждень промайнув, як один день. Безліч вражень, позитивні емоції, незабутній колорит Бойківщини – усе це ми привезли додому і сподіваємося на подальшу співпрацю з нашими новими друзями з Боринського НВК».

Також додають: «Участь у проекті дала нам змогу розширити знання про історичне минуле України, сприятиме подальшому формуванню в молодого покоління ціннісного ставлення до держави, українського народу, його мови, розвитку національної самосвідомості та громадянської