Гарячі новини

У Маріуполі, як у Нідерландах, пройшов фестиваль квітів. Розщедрилися на 52 мільйони (ФОТО)

Сотням маріупольців парк «Веселка» подарував фестиваль квітів, повдомляє прес-служба міськвиконкому.

 

У парку «Веселка», що в Лівобережному районі, пройшов фестиваль квітів.

"Сотні маріупольців з усіх районів міста приїхали побачити понад 200 тисяч висаджених рослин. Подивився на буйство фарб квітів та поспілкувався з жителями міський голова Вадим Бойченко, - розповіли в прес-службі. - Протягом 9 місяців більше 30-ти видів тюльпанів, нарциси, гортензії, крокуси та безліч інших квітів будуть радувати відвідувачів парку. Квіткова експозиція змінюватиметься щороку. Біля кожної клумби розміщена інформаційна таблиця".

Зразком для парку «Веселка» став відомий королівський парк квітів у Нідерландах - Кекенгоф.

"Такими парками, інфраструктурними проектами показуємо, що ми будуємо Європу в Маріуполі. Робимо це для наших дітей та молоді. Хочу, щоб вони надихалися містом. Бачили, що Маріуполь змінюється та розвивається. Упевнений, він стане прикладом для інших міст України, -зазначив Вадим Бойченко.

Під час фестивалю дітей та їх батьків розважали аніматори. Проводилися різноманітні ігри та конкурси. Крім того, в парку облаштували сцену, фонтан, міст закоханих, сучасне освітлення, яскраві ігрові майданчики та спортивну зону.

У планах обладнати нові дитячі зони. Вони будуть зроблені з бронзи та нержавіючої сталі. Також в парку з'явиться унікальний вбудований батут.

Зазначимо, реконструкція парку реалізується за рахунок міського та обласного бюджетів. Також фінансову допомогу надала Група Метінвест. Загальний обсяг інвестицій - понад 52 млн гривень.

На даний момент здійснено реалізацію першої черги проекту. Повністю парк буде оновлено в червні поточного року.