Гарячі новини

У Маріуполі «ГогольFest» відвідало понад 35 тисяч людей

Протягом шести днів Маріуполь поринув у фестивальну атмосферу - з 26 квітня до 1 травня в місті проходив масштабний фестиваль сучасного мистецтва «Startup ГогольFest»,повідомляєпрес-служба  міськвиконкому.

Щодня на різних локаціях проходили театральні вистави українських та європейських режисерів, кінопокази, лекції, виступи відомих музичних виконавців. Фестиваль відвідало понад 35 тисяч людей.

«ГогольFest» проводиться в Маріуполі вже другий рік поспіль. Програма була ще яскравіше та більш насиченою. Заходи були розраховані як на дітей, так і дорослих. Основними локаціями «ГогольFest» були ДК «Молодіжний», Міський сад, креативний простір «Vezha» та колишній яхт-клуб «Азовсталь». Але також побачити постановки можна було в звичайній школі, а послухати лекції прямо на вулиці. На території Азовського судноремонтного заводу пройшла постановка унікальної опери «Νερό».

Також на локаціях проведення фестивалю глядачі могли побачити постановку про булінг від німецького театру «Junges Deutsches», актуалізовану інтерпретацію давньогрецької п'єси Евріпіда «Вакханки» від відомого українського режисера Дмитра Костюмінского, взяти участь в дискусіях про те, чого школа може навчити дорослих та побувати на екскурсії з філософом Вано Крюгером.

Музична частина проходила в Міському саду. Там виступали хедлайнери фестивалю: «Dakh Daughters», Сергій Бабкін, Джамала, Bahroma, Blue Foundation, Monarchy та YUKO. Крім того, працювала нічна сцена.

У Міському саду були встановлені біотуалети та контейнери. Співробітники МКП «Комунальник» щодня вивозили сміття. Працівники «Зеленбуду» займалися прибиранням прилеглої території.

За інформацією прес-служби Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області, правопорушень не було. Щодня за порядком на локаціях стежили понад 40 правоохоронців. За допомогою до медиків учасники фестивалю не зверталися.

Для комфорту жителів та гостей міста між локаціями фестивалю працювали два автобуси та два тролейбуси. Крім того, було збільшено час роботи комунального транспорту.