Гарячі новини

У Львові вперше пройде Осінній медсестринський форум

Перший всеукраїнський Осінній медсестринський форум відбудеться 23–24 вересня у Львові.

Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти спільно з Асоціацією медичних сестер Львівщини, за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації, вперше в Україні організовує Осінній медсестринський форум у Львові за участі міжнародних фахівців.

Почесними гостями форуму буде міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак та директорка Центру післядипломної освіти медсестер та акушерок м. Жешув (Польща) Йоанна Пшибек-Міта.

Форум об'єднає керівників закладів післядипломної освіти зі всієї України, а також з м. Жешув (Польща), медичних сестер загальної практики сімейної медицини, голів асоціацій та головних спеціалістів з медсестринства усіх областей України.

 

Мета форуму – обговорення трансформації нормативної бази, що регулює питання післядипломної освіти фахівців галузі охорони здоров'я. Форум покликаний підняти престиж медсестринської професії, започаткувати професійні медсестринські традиції та підтримати медсестринство в Україні. Кредо форуму – "Часточку душі віддаю людям".

Учасники форуму порушать такі теми:
•    нормативно-правові аспекти післядипломної освіти медичних та фармацевтичних фахівців
•    нові спеціалізації як вимога часу
•    стандарти практичної підготовки сестри медичної (європейський досвід)
•    стандарти практичної підготовки сестри медичної загальної практики – сімейної медицини
•    симуляційне навчання – потреба сьогодення.

У перший день форуму, 23 вересня, на базі симуляційно-тренінгового центру Львівського медичного фахового коледжу сестри медичні загальної практики – сімейної медицини проведуть тренінги та продемонструють надання долікарської допомоги, обстеження молочних залоз, проведення скринінгових досліджень профілактики неінфекційних захворювань, вакцинацію та забір крові вакуумними системами. 

24 вересня вперше в Україні, за ініціативи Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти для спільноти медичних сестер і братів України, відбудеться дефіле святкового однострою та очіпка сестри медичної та брата медичного. Під час форуму відбудеться голосування, з кількох варіантів учасники оберуть один. І саме цей однострій буде святковим одягом для медсестер та медбратів зі всієї України.

"Символи, традиції та урочистості в медсестристві є важливим елементом популяризації професійної етики в серцях та свідомості як студентів, так і талановитих фахівців своєї справи в Україні. Виховання традиції та символів медсестринства – виправдане й необхідне", – наголошує директорка коледжу Леся Вовк.

Усі події відбуватимуться у трьох локаціях. 23 вересня – конференц-зал готелю "Патріарший" (вул. Хуторівка, 36 б) та симуляційно тренінговий центр Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти (вул. Липинського, 54). 24 вересня – Арена Львів (вул. Стрийська, 199). 

З програмою можна ознайомитися тут